Den 19 maj är det så dax för vernissage på min utställning med tjejerna i Crime City Rollers från Malmö. Det blir ett litet snack den 19 kl 17:30 och sedan hänger utställningen fram till den 27 augusti. Välkomna
Rollerderby är temat för Bertil Lindgrens utställning som öppnar på Skövde Kulturhus den 19 maj. -Jag träffade en av Crime City Rollers spelare i Malmö i vintras, och det hon berättade lär väldigt spännande, säger Bertil och fortsätter. Så när jag fick en förfrågan om att göra en utställning med sporttema ipå Skövde Kulturhus så tog jag kontakt med dem.

Roller derby är en tuff sport med mycket fart och glädje. För mig är spelarna kämpar, jag får en känsla av gladiatorer blandat med gamla tiders tivoliuppträdande, lite som dödsryttarna på William Arnes motorcirkus fast på ett nytt sätt! Det har jag velat fånga i mina bilder.

Bertil är även aktuell som en av årets sommarpratare i radio Skaraborg, den 26 juni ska han spela lite skivor i sitt sommarprogram -Det svåra är att välja musik, på en timme hinner man ju inte spela så många låtar, men jag väljer musiken först så får vi om det blir något sagt mellan låtarna skrattar Bertil. – Fast utöver detta så hoppas jag på en varm o lång sommar, har en del att göra i trädgården i Kungslena och dessutom tänkte jag hinna bygga en del bil!

Fakta Rollerderby

Rollerderby är en kontaktsport som uppstod som en underhållningsport i USA på 1930 talet.
Under 1970 talet dog den i stort ut förat sedan under 2000 talet återuppstå nu som en underground, gördetsjälv rörelse med tydliga punk och feministiska inslag.
Rollerderby spelas på en rundbana, en vanlig gymnastikhall funkar. Spelarna är uppdelade i olika roller, Jammmer, Blocker osv. Man använder fyrhjuliga rullskridskor och kör en rundbana, syftet är för varje lags jammer att plocka poäng genom att passera så många av motspelarna som möjligt och för lagets blockera se till att hon inte gör det.

Fakta Bertil Lindgren

Bertil är fotograf arbetar främst med bilder på människor och har stor erfarenhet av såväl utställningar och kommersiella uppdrag. Hans bilder har visat på flera muser och konsthallar i sverige. 2010 gjorde han en stor utställning “Shake this Town” om rockabilly kulturen tillsammans med Tidaholm museum, den utställningen visas i år på Kronobergs Lantbtuksmuseum i Alvsta.